Jak doprawić mięso mielone do spaghetti

Po zakupie i oczyszczeniu mięsa, mielimy je i doprawiamy. Aby doprawić mięso mielone potrzebujemy dwóch ząbków czosnku, dwóch średniej wielkości zeszklonych cebul, dużo świeżych przypraw (oregano, bazylia, rozmaryn) oraz przyprawy suszone (papryka, sól, pieprz). Tak przyrządzone mięso wrzucamy na patelnię i smażymy.

Do naczynia z rozgrzanym olejem włóż mięso i smaż na małym ogniu do momentu, aż uzyska jasny kolor (ok. 15 min.) Mięso co jakiś czas dokładnie wymieszaj, by się nie przypaliło.

przyprawy: bazylia (listki świeże lub suszone), oregano, zioła prowansalskie, czosnek suszony w płatkach lub świeży, sól i pieprz do smaku.

Po zakupie i oczyszczeniu mięsa, mielimy je i doprawiamy. Aby doprawić mięso mielone potrzebujemy dwóch ząbków czosnku, dwóch średniej wielkości zeszklonych cebul, dużo świeżych przypraw (oregano, bazylia, rozmaryn) oraz przyprawy suszone (papryka, sól, pieprz). Tak przyrządzone mięso wrzucamy na patelnię i smażymy.

Dodaj komentarz